16 TAHUN USIA RANGKAIAN SYARIKAT KAMI DARI MODAL RM90 SAMPAI KINI 15 PERUSAHAAN PELBAGAI INDUSTRI SEMUANYA TUNGGANG SOCMED CONTENT!! FOUNDER LAIN BELANJA BERJUTA SETAHUN UNTUK IKLAN, KITA BELANJA TAK SAMPAI 1% YANG MEREKA BELANJAKAN BOLEH DAPAT HASIL SAMA!!


Semasa PKP tempohari, kami sedar untuk buat kelas dan seminar semudah secara online dan seluruh Malaysia boleh ikutinya dan kami tak perlu banyak persiapan. Atas sebab itu, kami dah mula berkongsi pengalaman sebenar kami menjalankan bisnes sebenar dengan result sebenar kami sendiri (bukan result orang lain).


Nak jadi player bola hebat kenalah berlatih dengan player juga. Bukan dengan jurulatih yang tak pernah masuk padang.


Hari
Jam
Minit
Saat

Yang terbaik untuk belajar bisnes ialah dari bisnesman yang buat bisnes bukan "so-called" sifu-sifu kopipes yang tiada bisnes sendiri. Cuma biasanya bisnesman sebenar terlalu sibuk untuk berkongsi. Bila mereka nak berkongsi, jangan fikir lama-lama. Terus sambar!

Dengar sendiri apa kata mereka yang sudah menyertai program Badai Online Marketing

Semua video ini adalah hasil rakaman ikhlas para peserta sendiri

Kalau mencari tempat mandi

Pertama teluk kedua pantai

Jika mencari cikgu sejati

Pertama elok kedua pandai


Saiful Nang ialah seorang usahawan yang tidak disubsidi dengan ibu bapa, mertua ataupun isteri yang kaya. Bisnes dijalankan 16 tahun lalu bermodal hanya RM90 sehingga selepas 4 bulan berstatus antarabangsa hanya dengan menunggang media sosial yang ketika itu "Fotopages". Semenjak itu, bisnes berkembang dari satu, dua, tiga dan seterusnya. Tambahan lagi apabila seluruh perusahaan beliau dijadikan perusahaan sosial (social enterprises) yang mana seluruh hasil niaga disalurkan sepenuhnya kepada kebajikan asnaf dan anak yatim RPWP.


Disangka apabila memberi semua menyebabkan bisnes jatuh namun tidak, ia terus berkembang dengan inteligen yang didarab dengan jumlah Warga RPWP yang tersiap dengan akhlak dan disiplin usahawan. Dari situ beliau kepercayan bisnes beliau menjadi


"UNTUK BINA BISNES, BANGUNKAN MANUSIANYA DAHULU DAN MANUSIA ITU YANG AKAN MEMBANGUNKAN BISNES-BISNES"


Captain Hj Syibli Fakih pula menyertai team kemudian tetapi menjadi multiplier atau mudah sebagai wizard dalam menunggang media sosial. Beliau menjadi salah seorang komponen tulang belakang empayar yang dibangunkan. Bukan mudah mencari seorang yang bijak dan sangat berdedikasi seperti beliau. Mudah kata, beliau juga menjadi "salinan fotokopi" kepada founder Saiful Nang. Tapi bukan berhenti di situ, beliau juga berperanan membuat salinan-salinan kepada semua lebih 100 orang warga kerja perusahaan kami.


Sebab itu, beliau juga sangat diperlukan untuk menjadikan anda semua sebagai "Salinan Fotokopi" kepada model bisnes yang berjaya.


Siapa Saiful Nang dan Syibli Fakih?

"Mereka ialah orang kaya yang hidup dengan cara sederhana. Bukan tidak mahu membeli FERRARI tetapi percaya yang Ferrari hanya untuk kebahagian diri sendiri tetapi MEMBERI ialah untuk kebahagiaan ramai"

MASALAHNYA RAMAI TERKIAL-KIAL MENG-ONLINE BISNES MEREKA DAN NAK BUAT COST-CUTTING DALAM MARKETING AGAR KEKAL RELEVAN DAN KEMPETITIF DALAM BISNES


Tatkala orang lain membelanjakan sehingga RM30,000 - RM40,000 untuk pengiklanan bagi mendapatkan jualan RM1,000,000. Kami berbelanja 90% lebih rendah untuk hasil jualan yang sama


Saiful Nang merupakan usahawan berjaya yang baru-baru ini mendapat anugerah "Social Entrepreneur of the Year 2019" sempena Langkawi Social Media Week. Mereka mengangkat banyak jenama-jenama seperti Rarecation, Werda, RareMalaysia, SARC Menswear, Dapur Raya dan banyak lagi perniagaan menggunakan media sosial


Bayangkan ketika pesaing perniagaan membelanjakan sehingga 30% dari jualan mereka untuk iklan dan pemasaran, mereka cuma berbelanja 0.2% untuk perbelanjaan iklan melalui Facebook, Instagram dan Google sahaja


Bagaimana ?


Jawapannya pada Content Marketing. Satu teknik pemasaran yang setelah terbukti menurunkan kos FB Ads namun ramai yang masih tidak mahu ambil tahu ilmu ini


Bermula dari 2011 lagi kami sudah menggunakan strategi content marketing ini sehinggakan kos pengiklanan kami menurun dengan mendadak tanpa dan jualan semakin tinggi. Content marketing membina brand, follower dan kesetian pada pelanggan kita.


APA MASALAH USAHAWAN PASCA COVID-19?

CONTENT DALAM BOM 2.0

BADAI ONLINE MARKETING (B.O.M)

Jangan tertipu dengan membeli follower atau membeli page dengan follower yang FAKE. Belajar bina Genuine follower dari kosong ke 100,000 follower dengan mudah. Genuine follower akan menjadi penyokong kuat perniagaan anda dan secara tak langsung menjadi ejen pemasaran secara percuma

1. Zero to 100k follower. Kenapa pentingnya follower, bukan nak jadi artis pun?

Rugi bila kita buat posting hanya semata-mata untuk iklan. Sedangkan di dalam Facebook ada ruang untuk membina engangement pada bakal pelanggan kita.


Apabila engagement pelanggan tinggi, semakin mudah untuk kita membuat sales

2. Cipta engagement dalam SOCMED supaya iklan jadi murah

Jangan sombong dalam berniaga, wajib untuk kita kenali siapa pelanggan kita. Apabila kita fahami dan kenal siapakah pelanggan kita, semakin mudah untuk kita hasilkan content yang sesuai dan semakin tinggi keberkesanan iklan kita

3. Fahami niche setiap bisnes. Jangan menjala di lautan luas, kenali lubuk ikan

Ikan mana yang lebih mudah ditangkap ? di lautan luas atau di dalam kelong ikan ?. Sama juga untuk pelanggan, anda nak mencari pelanggan di khalyak yang luas atau pada khalyak yang kecil tapi berpotensi tinggi menjadi pelanggan anda

4. Teknik pemasaran kelong ikan. Teknik panggil ikan bukan teknik tangkap ikan

Berniaga tak perlu tamak, sibuk nak kuasai semua platform social media akhirnya berniaga entah kemana. Belajar untuk tahu dan kenali social media mana yang paling sesuai untuk produk anda. Setiap satu ada kekuatannya yang tersendiri

5. Ketahui SOCMED yang sesuai dan tak perlu jadi champion semua SOCMED

Ilmu mahal wajib tahu, apa apps wajib ada untuk kita kuasai dalam penghasilan content. Jika dulu nak gambar perlu upah jurufoto, nak video perlu upah videographer nak poster upah grafik designer. Sekarang semua teknologi ini ada dihujung jari dan boleh siap tak sampai 10 minit. Persoalannya anda mahu atau tidak ?

6. Tools wajib untuk content. Main picit-picit henfon, masuk sales juta-juta. Nak tak?

Kita pergi satu persatu langkah untuk menghasilkan iklan dengan kos yang rendah. Ini bukan magic, tapi ilmu dari pengalaman perniagaan kami sendiri.

7. Step by step iklan socmed budget rendah

Cukuplah bayar billboard banyak-banyak di highway tapi sekadar jadi wadah branding tapi kalau boleh buat kerja branding tapi boleh buat sales, kenapa nak pasang billboard lagi di highway?

8. Branding bukan untuk orang nampak semata, tapi boleh branding dan menjual sekali

Nak follower yang tinggi dan cepat naik tak susah. Buat sahaja perkara pelik yang menghiburkan masyarakat tetapi tiada guna follower yang ramai tapi tiada kualiti. Kami ajarkan bagaimana walaupun follower tak ramai tetapi kita boleh mendapatkan sales yang tinggi kerana kualiti folower kita sendiri.

9. Follower rendah jualan tinggi. Kita ajar, jangan risau kalau follower ciput


  • Stokis, agen dan dropshipper yang menjual ONLINE.
  • Wanita yang nak jadi GOLD DIGGER. Kami ajar DIG YOUR OWN GOLD. Lelaki nak jadi Gold Digger apa lagi, kita kayuh sama.
  • Usahawan baru bermula berniaga online
  • Usahawan yang STUCK tak berkembang lagi
  • Usahawan yang spend banyak sangat dengan FB Ads dan nak jimat
  • Usahawan yang baru nak mencuba FB Ads
  • Usahawan yang pernah buat FB Ads tetapi hasil sendu
  • Usahawan yang tiada follower dalam Facebook Pages
  • Atau sesiapa sahaja yang merasakan perlu untuk belajar ilmu ini
  • Mereka yang mahukan berada dalam CIRCLE FOUNDER YANG POSITIF.

ANDA WAJIB SERTAI KALAU TERGOLONG DALAM KATEGORI DI BAWAH.

Apa kata mereka yang sudah menyertai program kami ?

Kami tak pandai nak Photoshopkan testimonial tapi kaburkan nama pengirim, so kami bagi printscreen sepertinya dalam kelas-kelas yang kami buat. Ok kan?

Bukan Seminar Perangkap!

Jelas dari testimonial yang sudah menyertai kelas kami, INI BUKAN SEMINAR PERANGKAP, hujung-hujung kelas masih blur dan kalau nak faham lagi di suruhnya masuk kelas Aluminium dengan harga Puluh Ribu


NO NO NO NO


Ramai mengadu pada kami masuk seminar murah, hujungnya blur dan nak belajar lagi perlu masuk Circle yang harga CEKIK DARAH.


Kami tidak buat begitu, ini program selama 2 hari penuh kami mengajar IKHLAS untuk memastikan anda faham apa yang kami kongsikan.


Malah pada BOM 1.0 kami siap adakan kelas tambahan PERCUMA untuk memastikan setiap yang masuk dapat memahami apa yang dipelajari.

SAYA MAHU JADI FOUNDER YANG RARE!

Cuma RM160 untuk kelas online 2 hari bersama usahawan sebenar pada 8 & 9 Ogos 2020

Daftar

Kelebihan Kelas Online

PENYERTAAN TERBUKA SATU DUNIA PUN BOLEH. Makan Minum dan Buah buahan serta kudap-kudapan juga tempat duduk di sofa rumah sendiri. SEMUA MACAM VIP

Live tidak dibuang, boleh tengok berulang kali sehingga faham

1 minggu masa diberikan untuk anda ulang kaji tanpa bayaran tambahan

Kualiti Live terbaik, ramai mengakui ini lah kelas online terbaik pernah mereka sertai

Ini bukan program skim cepat kaya

Perniagaan yang berjaya tidak terbina dalam 1 malam. "Enjoy the Process"

Bukan kelas janji bulan bintang.

TRUST THE PROCESS!

Kami tidak menjanjikan anda"bulan bintang" mahupun angan-angan kosong. Kami janjikan ilmu sebenar dari pengalaman berniaga kami sendiri.


APALAH GUNA TERPEDAYA DENGAN IKLAN "BUAT 1 JUTA DALAM 6 BULAN" AKHIRNYA CUMA DAPAT MASUK KELAS TAPI BILA BUAT, TAK JADIPUN.


Bagi yang mengamalkan ilmu yang telah kami kongsikan pasti akan terlihat hasilnya. Sudah terbukti dari pengalaman peserta-peserta yang lepas

SAYA MAHU JADI FOUNDER YANG RARE!

Cuma RM160 untuk kelas online 2 hari bersama usahawan sebenar pada 8 & 9 Ogos 2020

Daftar

Program ini dibawakan oleh Saiful Nang Academy Sdn Bhd